Kroon en brugwerk

Voor het behoud van uw gebit kunnen kronen essentieel zijn. Bijvoorbeeld als uw tanden of kiezen erg beschadigd zijn na een ongeval, grote vullingen, of door behandelde ontstekingen in uw wortelkanaal. Een kroon is een porseleinen of metaal/porseleinen kapje dat over een tand of kies geplaatst wordt ter versterking of verfraaiing van uw gebit. Tegenwoordig worden kronen in onze praktijk vrijwel altijd metaalvrij gemaakt uit volledig porselein. Dit voorkomt o.a. donkere randjes bij het tandvlees.
Indien één of meerdere tanden of kiezen in uw gebit ontbreken, kunnen wij een brug maken. Dit is een overspanning tussen twee tanden of kiezen, waarbij wij een kunsttand tussen uw eigen tanden plaatsen. Dit zorgt voor een beter kauwvermogen, het voorkomt dat andere tanden scheef- of uitgroeien en het verbetert het uiterlijk van uw gebit.

De voordelen bij Wermenbol

Meer over ons

Tandartspraktijk Wermenbol is een kleine en gezellige praktijk in Venlo Zuid en bestaat al sinds 2003.

Omdat wij een klein team hebben stelt dat ons in staat om u een persoonlijke benadering te bieden. Wij realiseren ons hoe belangrijk het kan zijn om vertrouwde gezichten te zien en hebben er dan ook alles voor over om onze patiënten met een tevreden glimlach naar huis te sturen.