Kindertandheelkunde

De behandeling van uw kinderen heeft bij ons een zeer hoge prioriteit. Uw peuters zijn vanaf hun tweede jaar bij ons welkom. We maken hen spelenderwijs bekend en vertrouwd met de tandarts en de gang van zaken in de praktijk.

Een gezond melkgebit is van groot belang; gezonde tanden en tandvlees geven immers geen pijn en er zijn geen behandelingen nodig. Een gezond melkgebit betekent ook dat het blijvende gebit op het juiste moment en op de juiste plaats kan doorbreken, waardoor de noodzaak voor een beugel minder wordt. Door regelmatig, elk half jaar, de mond te laten controleren bouwt uw kind vertrouwen op. Angst voor de tandarts wordt op deze manier voorkomen. Mocht blijken dat het toch nodig is om een behandeling uit te voeren, dan kent uw kind de gang van zaken en is het vertrouwd met de behandelruimtes en de behandelaars.

De Myobrace is ontwikkeld om mondproblemen te voorkomen. Door afwijkende mondgewoonten en ontwikkelingsproblemen in de kaak op tijd te corrigeren, kunnen problemen zoals een overbeet, scheve tanden of een onderbeet tijdig worden aangepakt. 95% van de kinderen die een Myobrace heeft gehad, hoeft op latere leeftijd geen beugel meer.

Voor jongere patiënten biedt Tandartspraktijk Wermenbol ook een preventieve behandeling door middel van sealen aan. Sealen is het afdichten van groefjes en putjes in kiezen met een kunststof lak, zodat een glad oppervlak ontstaat. Het sealen van nieuw doorgebroken kiezen is een wetenschappelijk bewezen effectief middel ter voorkoming van cariës bij kinderen. Sealen is volledig pijnloos!

De voordelen bij Wermenbol

Meer over ons

Tandartspraktijk Wermenbol is een kleine en gezellige praktijk in Venlo Zuid en bestaat al sinds 2003.

Omdat wij een klein team hebben stelt dat ons in staat om u een persoonlijke benadering te bieden. Wij realiseren ons hoe belangrijk het kan zijn om vertrouwde gezichten te zien en hebben er dan ook alles voor over om onze patiënten met een tevreden glimlach naar huis te sturen.