Orthodontie

Ook voor het plaatsen van een beugel kunt u terecht in onze praktijk bij de Tandarts voor Orthodontie. Tandartspraktijk Wermenbol werkt daarnaast ook nauw samen met orthodontisten binnen Venlo, om de patiënt de beste oplossing te bieden.

‘Facial driven’ orthodontie

Bij de orthodontische behandeling van onze patiënten maakt Tandartspraktijk Wermenbol gebruik van de zogeheten ‘facial driven orthodontics’ methodiek. Deze stroming binnen de orthodontie kijkt niet alleen naar hoe de tanden van een patiënt mooi op elkaar gaan passen; zij bekijkt tevens hoe het gebit zo mooi mogelijk in harmonie kan zijn met de rest van het gezicht.

Damon Bracketsysteem beugels

Er bestaan verschillende soorten beugels. Tandartspraktijk Wermenbol maakt niet zomaar gebruik van wat leveranciers aanbieden, maar kijkt eerst zeer kritisch naar materialen en behandelmethoden vóórdat we iets in de mond van onze patiënten bevestigen. Naar ons inzicht is een orthodontische behandeling met het Damon Bracketsysteem te beschouwen als de meest veilige, effectieve, natuurlijke en snelle methode voor orthodontie.

Beugel zonder tanden of kiezen te verwijderen

Met de methode die Tandartspraktijk Wermenbol hanteert is het niet nodig dat tanden of kiezen uit de mond worden verwijderd. Elke patiënt behoudt zijn volle mond met tanden. Wereldwijd zijn met deze beugel reeds meer dan 2 miljoen patiënten succesvol behandeld.

Spark Aligners: Voor een comfortabele en onopvallende gebitscorrectie maakt u gebruik van de vrijwel onzichtbare Spark Aligners beugel. Deze beugel bestaat uit een doorzichtig boven en onder bitje dat u zelfstandig in- en uitdoet. 

Spark is de volgende generatie aligners. Hoewel Invisalign doorzichtig is, zijn Spark Aligners nog doorzichtiger – vrijwel onzichtbaar. Spark maakt gebruik van TruGen-materiaal™ waarvan studies aantonen dat het aligners creëert die duurzamer, comfortabeler en beter bestand zijn tegen vlekken. Ze hebben ook een beter contact met uw tanden, wat zorgt voor een geavanceerde aanhoudende krachtretentie. Dat is een groot plus punt voor de Spark beugel , want daardoor kunnen bewegingen sneller en nauwkeuriger uitgevoerd worden. Net als bij Invisalign maakt Spark gebruik van geavanceerde 3D-computerbeeldtechnologie om hun aligners te maken, maar ze gaan een stapje verder. Door met de hand de randen te trimmen en polijsten kan het hoogste niveau van comfort bereikt worden . Dit helpt irritatie aan de binnenkant van de lippen en op het tandvlees zoveel mogelijk te voorkomen, een groot pluspunt voor onze patiënten.

De Myobrace is ontwikkeld om mondproblemen te voorkomen. Door afwijkende mondgewoonten en ontwikkelingsproblemen in de kaak op tijd te corrigeren, kunnen problemen zoals een overbeet, scheve tanden of een onderbeet tijdig worden aangepakt. 95% van de kinderen die een Myobrace heeft gehad, hoeft op latere leeftijd geen beugel meer.

Voor jongere patiënten biedt Tandartspraktijk Wermenbol ook een preventieve behandeling door middel van sealen aan. Sealen is het afdichten van groefjes en putjes in kiezen met een kunststof lak, zodat een glad oppervlak ontstaat. Het sealen van nieuw doorgebroken kiezen is een wetenschappelijk bewezen effectief middel ter voorkoming van cariës bij kinderen. Sealen is volledig pijnloos!

De voordelen bij Wermenbol

Meer over ons

Tandartspraktijk Wermenbol is een kleine en gezellige praktijk in Venlo Zuid en bestaat al sinds 2003.

Omdat wij een klein team hebben stelt dat ons in staat om u een persoonlijke benadering te bieden. Wij realiseren ons hoe belangrijk het kan zijn om vertrouwde gezichten te zien en hebben er dan ook alles voor over om onze patiënten met een tevreden glimlach naar huis te sturen.