Preventie

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt ook voor gebitsproblemen. Bij Tandartspraktijk Wermenbol helpen uw tandarts en de preventieassistente u bij het voorkomen van gebitsproblemen, zoals gaatjes en tandvleesproblemen. Tijdens uw periodieke controle bekijkt de tandarts de gezondheid van uw gebit en tandvlees. Ook maakt hij regelmatig tandfoto’s (bitewings) om gaatjes en andere problemen vroegtijdig op te sporen. Indien nodig wordt tandsteen verwijderd en krijgt u advies over het gezond houden van uw gebit. Vrijwel al onze assistentes zijn opgeleid tot preventie-assistente, uniek in de regio en daardoor kunnen we met het hele team aandacht geven aan een gezond gebit.

 

Wij werken in onze praktijk ook met het programma van Gewoon Gaaf.

Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

De voordelen bij Wermenbol

Meer over ons

Tandartspraktijk Wermenbol is een kleine en gezellige praktijk in Venlo Zuid en bestaat al sinds 2003.

Omdat wij een klein team hebben stelt dat ons in staat om u een persoonlijke benadering te bieden. Wij realiseren ons hoe belangrijk het kan zijn om vertrouwde gezichten te zien en hebben er dan ook alles voor over om onze patiënten met een tevreden glimlach naar huis te sturen.